האמירה "באומנות, כמו באומנות, אין דבר כזה שאין דבר כזה" משקפת יותר מכל את הפרויקט הקהילתי המקורי שיזמה אפיקים למען הקהילה, במהלכו אומנים ומעצבים מובילים מטביעים את חותמם על... קלנועיות אפיקים וכל העשייה הזו מכוונת לקידום העמותה לנגישות ישראל. אמנות למען הקהילה!
מה המשותף לאומנים, גלית לוי, עירית הדני, נאווה פורת, מיכל נגרין, אפרת אילן ועוד? כולם הטביעו את חותמם האומנותי על קלנועית אפיקים, אשר הוצגו ב - 17.10 לקהל בנמל תל אביב במסגרת יום המודעות "לא נכה אל תחנה".
במסגרת האירוע, הועמדו הכלים המעוצבים למכירה פומבית לכל המרבה במחיר. כל ההכנסות ממכירת הכלים הועברו לעמותת נגישות ישראל (www.aisrael.org) העוסקת בקידום המודעות לנגישות וניידות בישראל. שוחחנו עם שלושה מהאומנים שהשתתפו בפרויקט זה.
עירית הדני - ציירת ומעצבת "אני אומנית אוניברסאלית גם באופי וגם באומנות, ולכן באומנות שלי אין סממנים המחברים אותי למקום ספציפי או לעצם היותי אישה" מעידה על עצמה עירית הדני, בעלת גלריה בבניין סי אנד סאן
בתל אביב וגלריה נוספת הנפתחת בימים אלו במתחם G בפארק צמרת בתל אביב.
"היצירה שלי באה ממקום של שמחה ולא של סבל. מכיוון שאני באה מתחום הפרסום החשיבה שלי היא לא אומנותית טהורה. אני אף פעם לא מעצבת פריט יחיד... תוך 5 דקות אני יוצרת מהפריט היחיד 1000 פריטים אחרים. כל העבודות שלי מתחילות בציור או צילום ואחר כך מקבלות חיים משלהם על תמונות קיר, רהיטים ופריטי עיצוב כמו תחתיות לכוסות וכריות. עירית מאוד מאמינה בתרומה לקהילה ובגישת "מי שנותן גם מקבל".
מבחינתה, בפרויקט עיצוב הקלנועית יש חיבור מאוד נכון מבחינה קונספטואלית לאומנות שלה הודות לחיבור בין האומנות לבין משהו שימושי.
מספרת עירית: "בהתחלה היה לי קצת קשה לקשט משהו שנקשר אצלי כמגבלה, אך לאחר מספר ימי חשיבה הבנתי שבעצם יש לחבר את הכלי לערך הניידות - איכות החיים, הקלנועית עוזרת לאנשים עם מוגבלות לנייד את עצמם ולשמור על עצמאותם. לכן אין סיבה שלא נתייחס לקלנועית ככלי רכב וככזה הוא חייב להיות מעוצב ברמות הכי גבוהות".
מיכל נגרין - מעצבת ויוצרתמיכל נגרין יוצרת מזה עשרים שנה, פריטים ייחודיים, רומנטיים ועשירים: תכשיטים, אופנה, מוצרי נוי ומוצרים לבית.
הסגנון הנאוויקטוריאני המאפיין את תכשיטיה ומוצריה, חובק בתוכו שילובים של חדש וישן, צבעוניות עשירה ושימוש בחומרי הגלם האיכותיים ביותר.
ההקפדה על פרטים, הרקמה העדינה על התחרות, איכות הקריסטלים וחרוזי הזכוכית, הקמעות המודפסים יוצרים עולם קסום, רומנטי ומרהיב - שאינו מושפע מאופנות חולפות.
כיום, כולל המותג "מיכל נגרין" 21 חנויות ברחבי הארץ ו-26 חנויות ברחבי העולם: בטוקיו, סינגפור, מדריד, זאגרב, פראג, לאס וגאס, אטלנטיק סיטי, מקסיקו סיטי, בוסטון ועוד.
"אני מאוד מעריכה את עמותת נגישות לחיים ומודעת לחשיבות הרבה של פעילותה" מציינת מיכל נגרין ומוסיפה: "לכן החלטתי להירתם ולקחת את הקלנועית לטיול בעולם שלי: עולם שמחת חיים, הומור, אופטימיות ואהבה, בו אני חייה, דרכו אני יוצרת ובו רוצה לשתף את כולם. בעיצוב הקלנועית שילבתי גם מוטיבים בהשראת כלי התחבורה משנות ה-20 של המאה הקודמת".
אפרת אילן - ציירתאפרת הינה ציירת בינלאומית, תושבת קיבוץ הזורע שבעמק יזרעאל. מובילה בתחום ציורי האווירה ומתמחה בייעוץ ועיצוב ציורים ופסלים בהתאמה אישית. העבודה שלה רחבת היקף וציוריה נכנסים לבתים פרטיים, בתי עסק ומלונות בארץ ובעולם. לצד יצירות מקוריות ישנם גם יצירות אותם היא מכנה one piece אשר היא יוצרת בשיתוף פעולה מלא עם הלקוח, המעצב והאדריכל.
את הפרוייקט של עיצוב הקלנועית היא מגדירה כפרוייקט one piece "המקוריות מאוד חשובה לי ואני עובדת עם סקלה מאוד עשירה של גוונים וטקסטורות ייחודיות. אני מחוברת לכלי הרכב הידידותיים האלו כבר שנים ובעצמי, כתושבת הקיבוץ אני נוהגת בכלי כזה, ומברכת כל יום על קיומו. בעזרתו הניידות בקיבוץ קלה יותר וזמינה יותר. פיזור הילדים לגנים, נסיעה לסטודיו, העברה של ציוד והאפשרות להגיע לכל מקום כשכלי הרכב ניצב בפתח הבית. ממקום זה חשתי מיד את החיבור לפרוייקט שבו ניתן להוסיף פן אומנותי לכלי ידידותי, הקלנועית.
כיוונתי את הביטוי האומנותי לצד של השמחה. השתמשתי בצבעים שמחים. כלי שימושי לניידות וביטוי אומנותי עליז תמיד משרה תחושה של שמחה ואופטימיות וחווית הנסיעה הופכת לנעימה ועליזה יותר". הקונספט הכללי מאגד הכל ליצירה אופטימית שמחה ומלבבת לכל גיל - ממש כשם שהשימוש בקלנועית הופך לחוויה אישית רעננה צעירה ואופטימית שמשדרגת את איכות החיים.