לפרטים נוספים חייגו *9901
אחת התופעות המאפיינות את בני הגיל השלישי היא הקושי הגובר בניידות והתלות היומיומית בזולת. השימוש בקלנועית מבית "אפיקים" מעניק לאדם המבוגר את יכולת הניידות העצמאית לפי נוחיותו בכל זמן. עם זאת, מתעוררת השאלה כיצד יוכלו לנהוג אנשים שומרי דת ומסורת אשר דווקא בשבתות ובחגים נבצר מהם להתנייד,מפאת שמירת השבת, כדי להגיע לבית הכנסת ולמחוז חפצם? מתוך קונפליקט מהותי זה נוצר שיתוף פעולה בין חברת אפיקים למכון 'צומת' הפועל מזה שנים כדי לסייע בשילוב בין שמירת השבת להתנהלות היומיומית.

מכון 'צומת', בראשות הרב ישראל רוזן, מצא פתרון טכני-הלכתי אשר מאפשר לשומרי המסורת לנסוע בקלנועית גם בשבתות ובחגים תוך שמירה על ההלכה. המנגנון פותח בהתבסס על שתי הלכות: 'גרמא' - פעולת העקיפין - כלומר לגרום למשהו לעבוד, אך לא להפעילו בצורה ישירה. דבר נוסף הוא שינוי הזרם הרציף. לאחר שנעשתה ההפעלה הראשית ויש מתח במנוע, המשתמש משנה אך ורק את עוצמת הזרם. פעולה זאת, של 'שינוי זרם' הותרה בשבת בנסיבות אלו. על גבי קלנועית 'אפיקים' מורכב המנגנון המשאיר בעצם את הקלנועית פועלת לאורך השבת והחג בזרם נמוך כך שכל שעל הנהג לעשות זה רק לשנות את עוצמת הזרם, אך לא להפעיל את המנגנון מחדש.

באמצעות פיתוח זה ניתנת האפשרות גם לשומרי השבת להתנייד בנוחות ובאופן עצמאי עם 'קלנועית אפיקים' וזאת מבלי לפגוע באורח חייהם המסורתי-דתי. ניתן להרכיב את מנגנון 'פיקוד שבת' על מרבית דגמי הקלנועית של אפיקים קלנועית.
להדגמה חינם בביתך
* שדה חובה