לפרטים נוספים חייגו *9901
העיצוב הייחודי של ה-הקנה לו הכרה בינלאומית ואת פרס העיצוב הכי חשוב בעולם. ההצלחה הגיעה בעקבות עבודה מפרכת ושאיפה בלתי מתפשרת לפתח קלנועית שהנהיגה בה מרגשת.
העובדה שה-AfiScooter S זכה בפרס העיצוב היוקרתי, Red-Dot, הופכת את מלאכת כתיבת השורות האלה לקלה יותר. מובן שיכולנו להלל ולשבח את העיצוב שובה הלב, אך באופן טבעי היינו נחשדים בחוסר אובייקטיביות. ההחלטה של השופטים הגרמנים הדקדקניים להעניק ל- AfiScooter S את הפרס לשנת 2011 מהווה גושפנקא למה שאנחנו ידענו מהרגע שהמוצר ירד לכביש - זהו רכב מיוחד ונחשק.

מתוך 4000 המועמדים, השופטים בחרו את ה- AfiScooter S

Red-Dot היא תחרות הנערכת בגרמניה בכל שנה מאז 1953, ובה נבחרים המוצרים בעלי העיצוב הטוב ביותר. בקבוצה היוקרתית של זוכי ה-Red-Dot בעבר תמצאו את ה-Iphone, מרצדס SLS וגם רכב של רולס רויס. אליהם הצטרף השנה בגאווה AfiScooter S.
בגלל הקפדנות של השופטים או בגלל הזוכים משנים עברו, היא נחשבת לתחרות החשובה בעולם בתחום העיצוב התעשייתי. היא כה חשובה עד שהסמל שלה היה לתווית איכות וחברה שזכתה בה מציגה את סמל הזכייה בפרסומי המוצר בדיוק כמו תמונת האוסקר שמוצגת בכרזת הפרסום של הסרט הזוכה. על האוסקר מתחרים כמה עשרות סרטים, ואילו על פרס העיצוב התחרו לא פחות מ-4100 מוצרים.


תוצאה של 3 שנות עבודה
העיצוב של ה- AfiScooter S הוא פרי של תהליך תכנון ארוך וקפדני שיצא לדרך לפני כשלוש שנים. השאיפה של "אפיקים רכב חשמלי" ליצור רכב ייחודי ונחשק הובילה את אנשי החברה כמעט באופן טבעי לתמוז - הסטודיו לעיצוב תעשייתי הגדול והחשוב בארץ.

העבודה עם תמוז מהווה סגירת מעגל שכן מנהל הסטודיו, עמית אביגדור, הוא בן קיבוץ אפיקים. למרות ההיכרות מילדות, אנשי אפיקים פנו לסטודיו רק ב-2007 אחרי שזכה להכרה עולמית ועיצב מוצרים לעשרות חברות מרחבי העולם.

סוד ההצלחה: לא מתפשרים גם בפרטים הקטנים
תהליך העבודה על העיצוב הוא ארוך מאוד ודורש ירידה לפרטי פרטים עד רמת הבורג, ואין זה עניין של מה בכך, שכן ברכב כזה יש כ-300 חלקים. ביקשנו מעמית לתאר את התהליך.
עמית, איך מתחילים פרויקט בסדר גודל שכזה?
"בשלב הראשון צריך לאפיין את הרכב, עשינו זאת באמצעות מחקר שוק וסקר מעמיק בקרב קהל המשתמשים. גיבשנו את המסקנות מהמחקר הזה ויצרנו - ברמת הרעיון - את "נבחרת החלומות".
את הסקיצות הראשוניות הם עיצבו על סמך ממצאי המחקר תוך התאמה לדרישות מחלקת ההנדסה. אלה לא היו השיקולים היחידים שהנחו אותם, שכן המשימה העיקרית של הסטודיו הייתה ליצור רכב שמעניק לנהג חוויית משתמש מושלמת.
"לא מספיק לדעת מהו המוצר, חשוב להבין מה אתה מרגיש כשאתה משתמש בו" מבהיר לנו עמית למה הוא מתכוון כשהוא משתמש במונח "חוויית משתמש".
אנשי הסטודיו עמלו יומם ולילה ויצרו עשרות סקיצות, מתוכם בחרו מנהלי אפיקים את הקונספט המועדף שיעבור לשלבי העיצוב המתקדמים.
"המלאכה של המעצבים לא תמה", מסביר עמית "העיצוב משתנה כל הזמן ממש עד לרגע האחרון, כולם מחווים את דעתם ואנו מתייחסים ברצינות לכל עמדה ודעה”. אפילו לקוח מקצה העולם יכול להשפיע על התוצר הסופי - כך קרה כאשר משתמש מאוסטרליה טען שעיצוב החזית מזכיר לו אף של חזיר. הצוות לא התעצל ולמרות שהמוצר היה מוכן, הם שינו את מראה הפנסים בחזית."

לנהוג ב-AfiScooter S זה סגנון חיים
העיצוב של הבריז הוא מיוחד ונחשק לא רק בגלל המראה החיצוני. "זהו אחד הכלים המודולאריים ביותר בעולם" אומר עמית ומסביר "כדי שיתאים לכל אחד הוא קיים בתצורות רבות ומגוונות - עם שלושה גלגלים או ארבעה, עם חופה ובלעדיה, כרכב לנהג יחיד או רכב לזוג". כך 'אפיקים רכב חשמלי' מצליחה לספק מענה טוב לצרכים של כל אחד מלקוחותיה.
מלבד הגמישות והיכולת לתת מענה לכל אחד, מה היו הקווים המנחים בעיצוב הבריז?
"משתמשים בבריז צריכים לזוז מנקודה לנקודה. השאלה היא איך הם עושים זאת. אנחנו רצינו שהם יעשו זאת בהנאה ושברחוב יפנו אליהם מבטים. הפכנו את החוויה של הניידות מאיכות חיים לסגנון חיים. הבריז הוא רכב שלקוחות ועמיתים שלי חושקים בו ולא בגלל שהם סובלים מקשיי ניידות".
להדגמה חינם בביתך
* שדה חובה